Beoordeling hotel door deelnemers 2019

  • Hotel algemeen97%
  • Avondeten (buffet, pasta party en diner à la carte)94%
  • Ontbijtbuffet95%

HOTEL KRAJA ARJEPLOG

Tijdens de trailrunning reis verblijf je in het prachtig gelegen viersterren Hotel Kraja. Het hotel heeft een 25m zwembad waar je baantjes kan trekken. Ook is er een ontspanningsruimte met sauna en jacuzzi. In de jacuzzi geniet je 's avonds van de ondergaande zon.

Er wordt iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd met brood en beleg, gekookte eieren, scrambled eggs, yoghurt, havermout, fruit, melk, koffie en thee. Op de traildagen staan er papieren tasjes klaar zodat je wat lekkers kunt mee nemen voor onderweg naar de trails. Het hotel verzorgt verder een uitgebreid buffet na de eerste dag trailen, een pasta party op de rustdag en een à la carte diner na de tweede trail. En je hoeft niet bang te zijn voor de hoeveelheid eten. Tijdens het diner op de laatste avond in 2019 hoorde we de volgende woorden uit de mond van Kraja's restaurant manager Lina Appelros: "Nobody has ever left this restaurant hungry."

Er is voldoende keuze in voedsel, ook voor vegetariërs en veganisten. Breng ons bij je boeking op de hoogte van je dieet en allergiën.

Het hotel werd door de deelnemers in 2019 zeer goed beoordeeld. Zie de scores hiernaast.

VERVOER NAAR HET HOTEL

In Lapland kom je aan op op Luleå Airport. In Luleå stap je in een comfortabele bus voor een trip van 3 uur naar Kraja Hotel, maar niet voordat we gezamenlijk in Luleå eten.

NIEUWE AANKOMST

In 2019 waren de vluchten naar Skellefteå, voor de 2e editie vliegen we naar Luleå. Ook deze plaats ligt op ongeveer 3 uur rijden van het hotel. Ten opzichte van de reis in 2019 zijn de reistijden gunstiger. De overstap op Stockholm is korter. Je komt eerder aan in Lapland en je vertrekt later in de ochtend op de laatste dag. Kortom: je bent korter onderweg en langer in Lapland.

Eigen vervoer naar het hotel regelen is ook weer mogelijk, bijvoorbeeld als je langer wil blijven.

VERVOER NAAR DE TRAILS

Je zult wel denken: waarom worden er helikopters en boten ingezet bij de trailruns van Arctic Circle Trails? Het gebied waar de trails plaatsvinden is dunbevolkt en vol van meren. Er zijn om die reden weinig wegen. Vanuit Hotel Kraja in Arjeplog brengen we je met de bus naar plekken die bereikbaar zijn over land. Bij de eerste trail, de Polärskog Trail, brengt een bus je van Hotel Kraja naar Vuoggatjålme. Hier staan helikopters klaar om jou en de andere deelnemers naar de start te brengen. De trail leidt je weer terug naar Vuoggatjålme.

Op de dag van de Kungsfjäll Trail, vlieg je weer met een een helikopter naar de start. Na de finish maak je een mooie boottocht. De trail loopt van Västerfjäll naar Vuonatjviken.
Interesse voor 2020?