Langlauf reis Zweeds Lapland


Voor veel mensen staat Lapland synoniem voor winterse taferelen. Perfect dus om te leren langlaufen. En omdat langlaufen een best zware sport is nemen we iedere dag ook de tijd om typische en minder typische winterse activeiten te ondernemen. Deze zijn allemaal optioneel. Denk aan sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en bij een kampvuurtje genieten van een winterse fika. Het is zelfs mogelijk om een avondje te skiën of snowboarden.
Bij kans op noorderlicht organiseren we uiteraard een noorderlichtsafari. En waarom niet meerdere avonden, want Zweeds Lapland is één van de meest kansrijke gebieden om noorderlicht te bewonderen.
Er zijn twee stijlen waarin je kunt langlaufen: klassiek en skate. We organiseren deze winter reizen voor allebei de stijlen.
 

Dag 1: Aankomst in Zweeds Lapland

We halen je op het vliegveld op. We maken kennis met elkaar in Arjeplog en krijgen een theorielesje over langlaufen.

Bij je boeking vragen we om je lengte en schoenmaat. Op basis daarvan zet de verhuurder alvast materiaal (ski's en schoenen) voor je apart. Deze avond pas je de langlaufschoenen en krijg je de rest van het materiaal. Het materiaal is van goede kwaliteit zodat je het langlaufen snel onder de knie krijgt. Uiteraard is er de mogelijkheid om een maatje kleiner of groter te gebruiken.

Bekijk hier de opties voor je reis naar Lapland.

Dag 2-3: Leren langlaufen in Lapland

Na een heerlijk ontbijt in het hotel gaan we naar één van de twee prachtig geprepareerde langlaufloipes in Arjeplog. Hier krijg we onze eerste langlauflessen. De lessen duren per keer zo'n 2 uur. Genoeg tijd om bij te komen en daarnaast winters Lapland te ontdekken. 's Avonds wordt er voor ons gekookt in het hotel.
 
Als de voorspellingen goed zijn dan gaan we op noorderlichtsafari. Het mooie is dat het al vroeg donker is in Lapland, dus daar hoeven we niet laat voor op te blijven. Maar dat mag natuurlijk wel;)

Dag 4: Biathlon clinic

In 1960 stond de sport biathlon voor het eerst op het programma van de Olympische spelen. Klas Lestander uit Arjeplog won toen door foutloos te schieten. Zijn gouden medaille is te bewonderen in het museum in Arjeplog. Vandaag treden we in zijn voetsporen en krijgen we een clinic in de sport.

Dag 5: Uitstapje naar ander Zweeds dorpje

Voor de afwisseling maken we vandaag een uitstapje naar een ander dorpje in de gemeente waar we gaan langlaufen.

Dag 6: Vertrek vanuit de sneeuw

Volgend jaar Vasaloppet iemand?

Inbegrepen bij de reis

 

Daarnaast is je boeking ook inclusief garantieregeling via Garantiefonds GGTO

Exclusief: reis naar Zweeds Lapland (bekijk hieronder onze reistips), drankjes in de accommodaties, eventuele activiteiten naast het langlaufen en andere persoonlijke uitgaven.

 

De reis naar Zweeds Lapland

Aangekomen in Zweeds Lapland is alles voor je geregeld. Van de transfers van en naar het comfortabele hotel tot al het eten. Het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen is de reis naar Zweden. Boek dus zelf je vlucht naar Arvidsjaur of regel treintickets naar Lapland. Zodra de precieze reisdata bekend zijn, vind je hieronder de geadviseerde vluchten waarop onze bustransfer aansluit.

Tip: Neem waar mogelijk alleen handbagage mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je met handbagage vliegt, reis dan NIET met een rolkoffer. Vlieg je liever met ruimbagage, dan raden we aan om de essentiële spullen in je handbagage te stoppen. Zie de paklijst onderaan deze pagina voor de essentiële items van deze langlauftrip naar Zweeds Lapland.

Met trein en bus naar Arjeplog
Het is ook mogelijk met de trein en naar Arjeplog te reizen. Reis dan vanaf een station naar keuze naar Skellefteå of Jörn en pak vanaf daar de bus naar Arjeplog. Met een Interrail Global Pass reis je met 1 ticket een aantal dagen naar keuze door Europa. De 4 days within 1 month pass is perfect voor deze reis. Naast deze pas is het verstandig voor een aantal trajecten je stoel vooraf te reserveren. Zeker als je gebruik wil maken van een nachttrein. In veel treinen in Scandinavië krijg je gratis wifi, koffie, thee en fruit of andere snacks. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ergens halverwege te overnachten. Ook als je met de trein komt, zorgen we voor een transfer naar het hotel.

Kom je met het openbaar vervoer dan ben je flexibel in je aankomst- en vertrekdag. Wil je hier meer over weten, stuur ons vooral een e-mailtje.

Met de auto naar Zweden
Met de auto ben je helemaal flexibel in je reis. Je kunt kiezen tussen verschillende boten richting Scandinavië. Bij het hotel in Arjeplog is voldoende parkeergelegenheid.

Accommodatie

We slapen in hotel Kraja in Arjeplog. Voor de deelnemers van de reis Arctic Circle Trails is dit hotel al bekend. We slapen op tweepersoonskamers. Reizigers die alleen boeken slapen op de kamer met een andere deelnemer van de reis. Heb je liever een kamer voor jezelf, dat kan tegen een kleine meerprijs.

Crew

Hilde en Koen zijn de begeleiders van deze reis.

Hilde

Hilde is gecertificeerd snowboardinstructeur en kan stiekem ook al een klein beetje langlaufen.
trailgids Koen

Koen

Koen is de oprichter van Arctic Circle Trails en gaat samen met de groep leren langlaufen.

PAKLIJST

Onderstaande items heb je nodig tijdens deze langlaufreis:

  • Sportkleding
  • Handschoenen
  • Thermokleding
  • Hoofdlamp
  • Badkleding (voor in de sauna)

Ben je nog op zoek naar bepaalde sportkleding? Neem een kijkje in de webshop van onze partner 365 Sports. In het dorp waar we verblijven is ook een sportwinkel met spullen gericht op langlaufen. Na de eerste langlaufles is er genoeg tijd om hier eventueel nog wat spulletjes aan te schaffen.