Lofoten Trailreis Tryout 23/24-28 juli 2024


Soms vragen deelnemers van onze trailreis naar Zweeds Lapland of we ook trails in andere gebieden organiseren. Het antwoord is sinds dit jaar ja! Deze reis organiseren we samen met Sportieve bourgondiër Cecile. De trails die we tijdens deze reis lopen zijn technisch en uitdagend. Trailervaring in Ardennen, Alpen of Scandinavië is gewenst.
Tijdens deze trailrunreis ontdek je de diversiteit van de Lofoten, een eilandengroep in het noord-westen van Noorwegen. Deze reis is een try-out trip. Vind je het leuk om met een kleine groep op pad te gaan en niet erg om af en toe te stoppen om te poseren voor een foto? Dan zien we je graag deze zomer op de Lofoten!
Je hebt de keuze uit een reis van 5 of 6 dagen. Het programma voor 6 dagen lees je in het dag tot dag programma hieronder. Ga je voor 5 dagen, dan start je reis op 24 juli en sluit je in de avond aan bij de groep.
 

DAG 1: Aankomst in Noorwegen

We pikken je aan het begin van de avond op bij het vliegveld en brengen je naar het hotel in Noorwegen. Hier eten we samen, krijg je je goodiebag met loopshirt, handige soft cup en sportvoeding.

Bekijk hier de opties voor je reis naar Bodø.

DAG 2: Naar het strand

Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar de Lofoten, daarbij passeren we de poolcirkel! Als de lunch is gezakt trekken we onze trailschoenen aan voor de eerste trailrun van deze reis. We lopen een route van 14 kilometer met 1.000 hoogtemeters.

Onderweg lopen we langs en naar dramatische bergtoppen en tropisch uitziende zandstranden. Halverwege en aan het einde van de trail is er de mogelijkheid voor een ijskoude dip. Handdoekje meenemen voor onderweg dus.

DAG 3: Favoriete trail van de locals

Vandaag zien we Lofoten op z'n allerbest: een trail van 12 kilometer met ruim 800 hoogtemeters. Onderweg beklimmen we 3 of 4 Lofotentoppen. Er is de mogelijkheid om deze dag een stuk langer te lopen, dat is zeker leuk voor degenen die een dagje later aan de reis beginnen.

Volgens locals is dit één van de mooiste trails die je op de Lofoten kan lopen.

DAG 4: Opladen

We nemen de tijd om de Lofoten op een andere manier dan hardlopend te ontdekken. Wat dacht je van een stukje peddelen in de kajak door de fjorden?
 
's Avonds ontdekken we de lokale cultuur in gezellige cafés en proeven we lokale lekkernijen in de charmante hoofdstad van de Lofoten: Svolvaer.

DAG 5: Koninklijke meren en bergen

Deze dag lopen we op paden in een heel ander gedeelte van de Lofoten. De beklimmingen die we lopen zijn wat minder lang, maar de uitzichten zijn er niet minder om.

De route van vandaag is 20 kilometer en bevat 850 hoogtemeters.

DAG 6: Naar het vaste land

Voor de vroege vogels en om het af te leren is er 's ochtends nog gelegenheid om een korte trail te lopen van 5 tot 10 kilometer. Daarna brengen we je met onze bus naar Narvik. Daar ben je ruim op tijd om een middagvlucht richting huis te pakken. Reis je met de trein, dan zetten we je af op het treinstation van Narvik.

INBEGREPEN BIJ DEZE REIS*

 

* Dit is inbegrepen bij de zesdaagse reis. De vijfdaagse reis bevat een trail en hotelovernachting minder dan de zesdaagse reis.

Je boeking is inclusief garantieregeling via Garantiefonds GGTO

Exclusief: reis naar Noorwegen (bekijk hieronder onze reistips), drankjes, eventuele activiteiten op de rustdag en andere persoonlijke uitgaven.

1530 euro voor 5 daagse reis / 1695 euro voor 6 daagse reis

Optioneel in termijnen te betalen, eerste betaling 25%.

 

Je reis naar Noorwegen

Aangekomen in Bodø is alles voor je geregeld. Van de transfers van en naar de comfortabele hotels tot al het eten. Aan het einde van de reis brengen we je naar Narvik. Het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen is de reis naar Noord-West Noorwegen toe. Boek dus zelf je vlucht of regel treintickets. Hieronder staan de vluchten waarop onze bustransfer aan sluit.

Boek je vlucht alleen met handbagage en neem die zelf mee het vliegtuig in! Ivm ons strakke reisschema is er geen tijd om op ruimbagage te wachten. Reis ook NIET met een rolkoffer. Voor handdoeken tijdens de reis wordt gezorgd. Zie de paklijst onderaan deze pagina voor de essentiële items van deze trailreis naar de Lofoten.

Te boeken vluchten 5 daagse reis:
24 juli - Amsterdam - Bodø - 10:40 - 17:15 (met maatschappij SAS, boek via deze link).
28 juli - Narvik - Amsterdam - 15:40 - 21:00 (met maatschappij Norwegian, boek via deze link)

Te boeken vluchten 6 daagse reis:
23 juli - Amsterdam - Bodø - 10:40 - 17:15 (met maatschappij SAS, boek via deze link) of 23 juli - Brussel - Bodø - 10:00 - 17:15 (met maatschappij SAS, boek via deze link)
28 juli - Narvik - Amsterdam - 15:40 - 21:00 (met maatschappij Norwegian, boek via deze link)

Met de trein naar Noorwegen
Het is ook mogelijk met de trein naar Noorwegen te reizen. Reis dan vanaf een station naar keuze naar Bodø. Met een Interrail Global Pass reis je met 1 ticket een aantal dagen naar keuze door Europa. De 4 days within 1 month pass is perfect voor deze reis. Naast deze pas is het verstandig voor een aantal trajecten je stoel vooraf te reserveren. Zeker als je gebruik wil maken van een nachttrein. In veel treinen in Scandinavië krijg je gratis wifi, koffie, thee en fruit of andere snacks. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ergens halverwege te overnachten. Ook als je met de trein komt, zorgen we voor transfers van en naar Lofoten.

Met de auto naar Noorwegen
Met de auto ben je helemaal flexibel in je reis. Rijdt naar Bodø en parkeer daar je auto een week. Vanuit ons laatste hotel reis je met de boot terug naar Bodø.

Accommodaties

We slapen een nacht op het vaste land in Bodø en daarna in twee verschillende hotels op de Lofoten. Boek je een dag minder, dan sla je de nacht op het vaste land over en loop je een trail minder. We slapen op tweepersoonskamers. Reizigers die alleen boeken slapen op de kamer met een andere deelnemer van de reis. Wil je per sé een eigen kamer? Stuur ons dan voor je boekt een e-mailtje met je telefoonnummer, dan bespreken we de mogelijkheden met je.

Trailgidsen

Cecile en Koen zijn de begeleiders van deze reis en lopen de trails als gids mee.

trailgids Cecile

Cecile

Sportieve bourgondiër Cecile ging in 2022 voor het eerst mee als begeleider van een trailreis van Arctic Circle Trails. Nu organiseert ze deze reis mee.

Ze fietst graag, maar trailrunnen is haar grote liefde. Meer over haar zie je op Instagram account Sportieve Bourgondiër.
trailgids Koen

Koen

Koen is de oprichter van Arctic Circle Trails. Hij heeft inmiddels meer trailschoenen dan gewone hardloopschoenen.

Valt er nog wat te schaven aan je trailtechniek? Koen is niet de beroerdste om z’n tips te delen.

Paklijst

Onderstaande items heb je nodig tijdens de trails:

  • Trailrunschoenen (liefst met harde zool)
  • Trailvest of looprugzakje met drinksysteem
  • Trailstokken / poles (eventueel te huur via ons, laat het ons weten via info@arcticcircletrails.org als je daar interesse in hebt)
  • Zonnebrandcrème
  • Hardloopjack dat tegen een buitje kan (boven in de bergen kan het zo maar eens een graad of 5 zijn)
  • Handschoenen (zie bij hardloopjack waarom;))
  • Korte en/of lange loopbroeken (afhankelijk van het weer)
  • Hardloopshirts
  • Hardloophorloge (wil je op gps lopen: de routes ontvang je in de week van vertrek)

Ben je nog op zoek naar bepaalde trailspullen? Neem een kijkje in de webshop van onze partner 365 Sports.

Je krijgt van ons een reddingsdeken, opvouwbare drinkbeker, een beetje sportvoeding van onze partner Innerme en een functioneel hardloopshirt. Handdoeken liggen voor je klaar in de hotels. Neem wel een kleine reishanddoek mee als je een dipje wil doen na de eerste trail.