fbpx

Beoordeling hotel door deelnemers 2019

  • Hotel algemeen97%
  • Avondeten (buffet, pasta party en diner à la carte)94%
  • Ontbijtbuffet95%

HOTEL KRAJA ARJEPLOG

Tijdens de trailrunning reis verblijf je in het prachtig gelegen viersterren Hotel Kraja. Het hotel heeft een 25m zwembad waar je baantjes kan trekken. Ook is er een ontspanningsruimte met sauna en jacuzzi. In de jacuzzi geniet je 's avonds van de ondergaande zon.

Er wordt iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd met brood en beleg, gekookte eieren, scrambled eggs, yoghurt, havermout, fruit, melk, koffie en thee. Op de traildagen staan er papieren tasjes klaar zodat je wat lekkers kunt mee nemen voor onderweg naar de trails. Het hotel verzorgt verder een uitgebreid buffet na de eerste dag trailen, een pasta party op de rustdag en een à la carte diner na de tweede trail. En je hoeft niet bang te zijn voor de hoeveelheid eten. Tijdens het diner op de laatste avond in 2019 hoorde we de volgende woorden uit de mond van Kraja's restaurant manager Lina Appelros: "Nobody has ever left this restaurant hungry."

Er is voldoende keuze in voedsel, ook voor vegetariërs en veganisten. Breng ons bij je boeking op de hoogte van je dieet en allergiën.

Het hotel werd door de deelnemers in 2019 zeer goed beoordeeld. Zie de scores hiernaast.

VLUCHT VAN EN NAAR LAPLAND

LET OP: deze alinea wordt bijgewerkt zodra de reisdata van de trailreis van 2022 bekend zijn. Voor de 2e editie van Arctic Circle Trails vliegen we naar Luleå. Deze plaats ligt op ongeveer 3 uur rijden van het hotel. De reistijden zijn gunstiger dan in 2019 toen we op Skellefteå vlogen. De overstap op Stockholm is korter. Je komt eerder aan in Lapland en je vertrekt later in de ochtend op de laatste dag. Kortom: je bent korter onderweg en langer in Zweeds Lapland.

Vluchtgegevens heenreis
Datum: 22-07-2021

Amsterdam Schiphol - Stockholm Arlanda: 11.00 - 13.05 (vlucht SK 556) of
Brussel - Stockholm Arlanda: 10.20 - 12.30 (vlucht SK 590)

Stockholm Arlanda - Luleå Airport: 14.05 - 15.20 (vlucht SK 10)

Vluchtgegevens terugreis
Datum: 26-07-2021

Luleå Airport - Stockholm Arlanda: 14:00- 15:10 (vlucht SK 9)

Stockholm Arlanda - Amsterdam Schiphol: 16:15 - 18.15 (vlucht SK 1555) of
Stockholm Arlanda - Brussel: 17.45 - 19.55 (vlucht SK 2591)

Algemeen
Luchtvaartmaatschappij: SAS
Toegestane bagage vliegtuig: 8 kg. handbagage (maximale afmetingen 55 x 40 x 23 cm) & 23 kg. ruimbagage

VERVOER NAAR DE TRAILS

Je zult wel denken: waarom worden er helikopters en boten ingezet bij de trailruns van Arctic Circle Trails? Zweeds Lapland is dunbevolkt en vol van meren. Er zijn om die reden weinig wegen. Vanuit Hotel Kraja in Arjeplog brengen we je met de bus naar plekken die bereikbaar zijn over land. Bij de eerste trail, de Polärskog Trail, brengt een bus je van Hotel Kraja naar Vuoggatjålme. Hier staan helikopters klaar om jou en de andere deelnemers naar de start te brengen. De trail leidt je weer terug naar Vuoggatjålme.

Op de dag van de Kungsfjäll Trail, brengt een bus je naar Örnvik. Vanaf hier vlieg je met een een helikopter naar de start. De trail loopt van Västerfjäll naar Vuonatjviken. Na de finish maak je een mooie boottocht naar Riebnesluspen. Hier staat weer een bus voor je klaar. Deze brengt je terug naar het hotel.
INTERESSE?