Bas en Koen bij startlocatie Polärskog Trail

OVER ONS

Arctic Circle Trails is onderdeel van Pinetree Concepts, een organisatie die unieke outdoor ervaringen combineert met sportieve uitdagingen. Drijvende krachten achter Arctic Circle Trails zijn Koen en Bas, beide gedreven door hun liefde voor de natuur en de behoefte zichzelf sportief uit te dagen. Bas is de outdoor specialist, Koen de sportfanaat. Met de hulp van gastvrije, lokale partners die ondersteunen in bijvoorbeeld vervoer en horeca, organiseren ze een unieke hardloopreis met twee trailruns door het onontgonnen gebied van Zweeds Lapland. Eén die je op eigen houtje niet organiseren kan, maar door deelnemers op een unieke manier wordt ervaren. Trails waarbij een scherpe tijd wegzetten een enorme uitdaging is, al is het alleen al omdat elk uitzicht op je weg je vraagt stil te blijven staan.

Naast Bas en Koen zijn deze zomer ook Michelle, Niels, Sam, Hilde en Geurt Jan in Lapland aanwezig om er voor te zorgen dat het een onvergetelijk trailavontuur wordt.

“Je gedachten zijn tijdens hardlopen in de natuur even helemaal weg, je gaat op in de omgeving. Daarna ben je leeg, ontspannen. Dan ervaar je echte rust.” – Koen

“Dat we zo’n unieke, sportieve ervaring voor een breder publiek kunnen organiseren in het anders zo onbereikbare Lapland; dat vind ik mooi.” - Bas

Naast Arctic Circle Trails organiseren Bas en Koen ook Lapland Trail. Lapland Trail is een 8 daagse hikevakantie in Zweeds Lapland, waarbij je de trails op een rustiger tempo ervaart.